Румяна Бъчварова: Кадровите назначения следват логиката на компетентност

Дори ПФ да оттегли подкрепата си от кабинета, няма да е необходима подкрепа от ДПС, заяви вицепремиерът

Липсва достатъчното доверие между партньорите. Това каза Румяна Бъчварова, вицепремиер по коалиционната политика и държавната администрация в предаването „Лице в лице” на бТВ, по повод изясняването на отношенията относно назначаването на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната.

Според вицепремиера Румяна Бъчварова е важно да се изяснят позициите между коалиционните партньори, за да не се правят хаотични движения в резултат на някакви недоразумения и неизяснени позиции: „Кадровите назначения трябва да следват логиката на компетентност в съответствие на характеристиките на съответния пост. И като такава кандидатура възприемаме и назначението на зам.-министъра на отбраната. Ние нямаме колебание в кандидатурата на Орхан Исмаилов“.

Според Бъчварова няма нужда от подкрепата на ДПС в случай, че Патриотичният фронт оттегли подкрепата си към правителството на Бойко Борисов: „Ние заявихме, че ще работим с т.нар. „гъвкави мнозинства“, че обединението на четирите политически сили в различна интензивност на обединение и подкрепа ще бъде по приоритетите на програмната декларация, на една обща програма, която споделяме, общи управленски решения. Оттук нататък всяка една политическа партия остава с възможността да устоява своята политическа идентичност.“