Каракачанов: ПФ няма друг полезен ход, освен да оттегли подкрепата си от кабинета

От коалицията не са съгласни с назначението на Веселин Пенев за областен управител

Патриотичният фронт няма друг полезен ход освен да оттегли подкрепата си от правителството, ако Веселин Пенев е назначен за областен управител на София . Това каза Красимир Каракачанов, съпредседател на ПФ пред журналисти, след срещата с министъра на отбраната Николай Ненчев във връзка с назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната, предаде „Фокус” .

„Остана ни само един ход в тази ситуация – оттегляне на подкрепата от кабинета”. Каракачанов определи назначаването на Пенев като поредната неприятна новина. „Това допълнително усложнява нещата. За първия случай, ако приемем, че нещата не са били ясни и е станало в бързината, след като сме провели разговор преди една седмица и ако се назначава зам.-председател на тази партия на поста Областен управител на София, това честно казано доста усложнява неща”, заяви Каракачанов и допълни, че това не е добър знак.

Каракачанов допълни, че по времето на преговорите за съставяне на кабинет са знаели много добре кои партии участват в РБ, но многократно са заявявали, че представители на „Народна партия за свобода има достойнство” (НПСД) е неприемливо да бъдат на подобни ръководни постове”.