Задържаха човек на Таки в София

Проститутка издала издирвания Димитър Саботанов

Издирваният от полицията в Сандански Димитър Саботанов - Саботана е задържан в София. До дни той ще бъде предаден на санданските полицаи, които го търсеха за побой и причиняване на тежка телесна повреда на криминално проявения Илиян - Байкото.

Саботана е арестуван, след като проститутка се оплакала в полицията, че я рекетира и се е намърдал в средите на сводниците в столицата, предаде Struma.com.

Побоят между Саботана и опонента му стана месец след като Саботанов излезе от затвора. Там той излежал 3-годишна присъда за наркотици. В кримисредите се заговори, че поводът за зверския побой е битката за наркопазара и разпределяне на сферите на влияние в курортния град и региона.

Преди да бъде осъден и хвърлен зад решетките, е бил на "високо" ниво в наркоигрите, един от хората на Христофорос Аманатидис-Таки по трасето Петрич - София. След изчезването на Таки Саботана поел "бизнеса" с дрога в курортния град в свои ръце.

Източници от централния софийски затвор, където е бил Саботана, твърдят, че санданчанинът е бил на почит в пандиза. Излизайки от затвора, той заварил родния си град с новоизлюпени дилъри и контрабандисти, които заели опразнените след ареста му ниши. Единият от контрабандистите е и битият Илиян.

Пребитият бе настанен в Пирогов с опасност за живота, но вече е изписан и си е у дома. След като в София приключат работата със Саботана, той ще бъде доведен с конвой в Сандански за делото за побоя с Илиян. След това по всяка вероятност ще бъде хвърлен отново в затвора.