Националното сдружение на общините поздрави Рашидов

Желаем Ви успешен мандат, в рамките, на който заедно да поставим основата на утвърждаването и развитието на културата като национален приоритет

Министърът на културата Вежди Рашидов получи поздравително писмо от Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ по повод встъпването си в длъжност, съобщиха от пресцентъра на културното ведомство.

В писмото до министъра на културата, подписано от председателя на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България г-н Тодор Попов и от изпълнителния директор на НСОРБ г-жа Гинка Чавдарова, се казва:

„От името на Националното сдружение на общините в Република България Ви поздравяваме с избирането Ви за министър на културата. Желаем Ви успешен мандат, в рамките на който заедно да поставим основата на утвърждаването и развитието на културата като национален приоритет”.

„Сигурни сме, че общата ни цел е утвърждаване на духовността и съхранените културни ценности в живота на хората и в най-отдалечените населени места. За това ще допринесе модерното развитие на читалищната мрежа, общинските музеи, галерии и библиотеки, за които трябва да се намерят допълнителни източници на финансиране”, пишат още от НСОРБ.

„Уверяваме Ви, че българските общини винаги са били и ще бъдат отговорен партньор и коректив на централната власт във всички политики, насочени към подобряване жизнената среда на нашите граждани.

Желаем Ви здраве, воля и сила за последователно и успешно изпълнение на отговорните задачи в културния сектор!”, се казва в заключение.