Виктория и Юксел загряват с йога преди ефир

И двамата установили, че практиките им помагат да се справят по-добре с работата

Екранната половинка на Юксел Кадриев в новинарските емисии се оказва многостранно развита личност и освен, че не пропуска ежедневните тренировки във фитнеса и разходките с кучето си Бетенкорт, тя практикува и йога.

Виктория Петрова научила техниките по време на двете си посещения в Китай, където дори научила и сложния език. Там практикувала при местен гуру йога техники, които били по-различни от индийските, но пък доста ефективно борели стреса, а и били подходящи за правене вкъщи или в офиса, пише "Ретро".

Виктория и Юксел установили, че практиките им помагат да се справят по-добре с работата, прочистват гласа и подобряват паметта, така че да са перфектни в ефир. Затова вече няколко месеца правели по 3 специфични упражнения за горната част на тялото преди камерата да светне в червено и да започнат новините.

За Кадриев пък йогата се оказала спасение и за здравето. Преди време той имаше сериозно проблеми с гръбнака, заради които дори отсъства дълго от ефир. Водещият изкара тежко лечение на дискова херния с цели две операции, от които дълго се възстановява. Въпреки редовната рехабилитация, в началото той не се повлия достатъчно бързо от нея. Специалистите, които се грижат за Юксел, му бяха забранили и да шофира, и да се връща на работа.

След първата интервенция обаче той се появи в ефир заради слуховете, че заместникът му Ивайло Василев ще му вземе мястото. Това се оказа сериозна грешка и се наложи да го оперират повторно и да го няма цели 2 месеца. След този инцидент Кадриев си взе поука и вече внимавал повече за здравето, отколкото за работата.

Затова и сега редовно правел упражненията по йога с Виктория, от които се чувствал като прероден. Нямал никакви болки в гърба и забравил проблемите с дископатията.