Симеонов: Имаме опасения за изнасяне на информация към турското разузнаване

ПФ са против назначението на Исмаилов от гледна точка на държавната сигурност

"Ние сме против назначаването на господин Исмаилов и сега, но медийната интерпретация, че ние сме против това лице заради неговия произход, това не отговаря на истината. Единствените съображения са били от гледна точка на държавната сигурност, тъй като той има политическата протекция на ДПС. Имаме много сериозни опасения за изнасяне на информация по посока на турското разузнаване. Да не забравяме, че този човек е предложен без да е съгласувано неговото назначаване с Реформаторския блок". Това каза съпредседателят на „Патриотичен фронт“ Валери Симеонов пред БНТ.

„Никога не сме поставяли въпроса за отстраняването на едно лице заради неговата етническа принадлежност или име”, уточни Симеонов.

На въпрос дали Патриотичният фронт ще оттегли подкрепата си за кабинета заради това назначение, съпредседателят на партията каза: „Отговор на този въпрос ще получите, когато получим ние отговор от господин Борисов. Редно е ние да бъдем информирани или от господин Борисов, или от госпожа Бъчварова, или от някой друг по официален начин. Позицията ще я получите и след като бъде обсъдено още веднъж на всички ръководни органи на двете партии, на консултативния съвет на 14-те партии, които влизат в нашата коалиция и най-накрая решението ще бъде взето от политическия съвет на коалицията“.