Мъжете са по-склонни да запалят, когато видят хубава жена

Общество

25-11-2014, 20:16

Снимка:

wikipedia.org

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отбелязваме Световния ден без тютюнопушене

Красавиците прекършват волята за спиране на вредния навик

Мъжете пушат повече, когато видят атрактивна дама, съобщава БТА, като се позовава на изследване на тайвански учени, публикувано в. "Дейли мейл".

Видът на хубава жена не само кара представителите на силния пол да получат слабост в колената. Атрактивните красавици влияят и на волята на пушачите. Екипът на Медицинския университет в град Гаосюн установил, че мъжете ,които следвали терапия за отказване от цигарите, започвали повече да пушат, при вида на атрактивна жена.

Тайванските специалисти изследвали 76 доброволци, желаещи да загърбят вредния си навик. На половината от тях били показани снимки с красиви жени, а на останалите - фотоси с не биещи на око дами. Хората, зърнали атрактивните представителки на нежния пол, се представяли по-зле на тестовете за концентрация, тъй като били разсейвани от мисли за любов и секс. Те също така пушели и два пъти повече цигари, въпреки опитите си да ги откажат. Учените заключават, че видът на красивите жени влияе неблагоприятно върху волята на пушачите при опитите им да се откажат от вредния си навик.