Недим Генджев: Главният мюфтия е основния проводник на радикален ислям

Общество

25-11-2014, 18:46

Снимка:

БТВ

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Районното мюфтийство не иска Недим Генджев

Главен виновник за случващото се е Сотир Цацаров, подчерта той

Започвам с името на всевишния Аллах. Откакто мен мен ме отстраниха насилствено през 2012 година започнаха странни неща. Осъдиха имамите в Пазарджик, но не ги отстраниха и те продължиха да служат. Сезирал съм ДАНС и главния прокурор, че мюфтията на Пазарджик е регистриран с фалшив документ. За това е спомогнал Стефан Гроздев. Не съм проклинал Гроздев. Аз само се помолих ако е виновен, да бъде наказан. Това заяви е предаването "Лице в лице" по БТВ Недим Генджев, бивш главен мюфтия. Той коментира днешните акции на ДАНС и прокуратурата в цялата страна.

"Никой не знае в тези джамии какво става. Защо това се случва в тези махали? Там живее най-бедното население в България. Идват хора, които използват тяхната беднотия. Отидете в центъра на София и вижте за какво става въпрос. Има 14 000 бежанци, от които повечето не са сирийци. Там са едни тъмни лица с големи бради, направо да те е страх да минеш по улицата. Тези хора могат да се занимават с разпространението на радикален ислям в България. Главен виновник за случващото се е Сотир Цацаров. Аз съм го сезирал многократно, но той не реагира. Добре, че са ДАНС", категоричен беше Генджев.

"Зад Мустафа Хаджи стои една партия и тя е ДПС. Те го подкрепят. Сегашният главен мюфтия назначава осъден за фундаментализъм в Пазарджик. В 331 джамии няма имами и там се проповядва радикален ислямизъм. Пак се обръщам към главния прокурор да отстрани Мустафа Хаджи. Той е главният проводник на радикалния ислям в България. Аз съм адвокат и правя само добрини", завърши Генджев.