Спечелихме медали на Европейското по кик бокс в Словения

Българският отбор спечели общо три титли на първенството

Със златен и сребърен медал от Европейското първенство по кик бокс в Словения в България се завърнаха състезателите на столичния „АВС Fight Club” Дюк Нуамеруе (световен шампион от миналата година) и Антони Давидов, съобщиха от клуба. На европейското първенство по кик бокс в гр. Марибор, Словения, Дюк Нуамеруе завоюва златния медал по кик бокс лайт контакт. Състезателят на столичния клуб бе поставен в схемата като световен шампион от 2013 г. в категория до 84 кг. и почиваше в първия кръг. Във втория кръг той се наложи с явно превъзходство над състезател от Великобритания, на полуфинала Дюк победи състезателя от Германия с убедителна разлика. Поради невероятната си техника и атрактивна игра, Дюк бе избран от специална комисия на W.A.K.O. да изиграе финалната си среща на гала вечерта на финалите, където се наложи с категорична игра над състезателя от Украйна и спечели златния медал.

Отлично представяне и на дебютанта на Европейско първенство по кик бокс Антони Давидов в категория до 94 кг. Състезателят на „АВС Fight Club” изигра три много атрактивни и оспорвани срещи в стил киклайт срещу представители на Полша, Германия и Турция, но на финала отстъпи пред състезателя от Русия и остана със сребърен медал при дебюта си на европейски първенства по кик бокс.

Другите двама представители на клуба не успяха да се преборят за медали и отпаднаха на четвърт финалите. Амалия Колева, която е носителка на два бронзови медала от Световното първенство по кик бокс от 2013 г., имаше труден жребий в категория до 57 кг. В първата си среща тя се изправи срещу световната и европейска шампионка от Италия и в труден и оспорван двубой, не успя да вземе победата. Димитър Христов, който също участва за първи път на Европейско първенство по кик бокс, победи в първата си среща в категория до 63 кг. представител на домакините от Словения, но след това се изправи срещу европейския шампион от Италия, който не успя да преодолее и отпадна.
Състезателите се завърнаха в България и вече получиха първите си поздравления от съотборниците си.
Българският отбор спечели общо три титли на Европейското първенство по кик бокс. Европейски шампиони са още Емануил Димитров и Албена Ситнилска.