26 ноември: Точно, по мярка

Хороскоп

25-11-2014, 18:43

Снимка:

Jonty Hurwitz

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Стрелец, Луна в Козирог. Астрологична картина на деня

На нарастваща концентрация на воля и интелект ще можем да разчитаме в сряда. Ще ги комбинираме с дисциплина и упорство в постигането на целите, което ще ни помогне да превърнем от широките перспективи, които ни открива сега Слънцето в Стрелец, съвсем конкретни точки на целенасочени усилия. Ще имаме и подходящите условия да  заменим абстрактно - философския подход със съвсем конкретни решения. Как и доколко ще се възползваме от тях зависи от реалистичните ни преценки и готовността за поемане на лична отговорност. Именно склонностите към самозалъгване или бягство от отговорност, сега могат да генерират проблемни житейски ситуации.

Разсъдъка днес ще придобие господство над емоциите, което ще ни подкрепя в деловите ситуации, но може да блокира обмена в интимните контакти. въздържайте се от изясняване на взаимоотношения. Съществува опасност да останете неразбрани, или вие самите да проявите липса на разбиране. Склонността към волеви решения тук може да има обратен ефект и да провокира ненавременен разрив.Старайте се да избягвате решаването на проблеми чрез проява на нервност и агресия. А най-добре оставете сърдечните си терзания да дочакат по-добри времена за разрешаване и се концентрирайте върху служебни и професионални дела.

Работа и бизнес
Колкото по-точно определите своите цели и задачи, толкова по-лесно ще ви бъде да ги постигнете. Съсредоточете се на най-важните текущи производствени и организационни дела. С успех ще протичат дейности насочени към организация на дейността и повишаването на производителността на труда. Следобедните часове са подходящи за сериозни делови срещи и преговори. Бъдете точни и конкретни в изложенията си. Онези, които са заети с изграждането на кариерата си ще проявят ярко изразен стремеж да направят добро впечатление, но следва да бъдат по-умерени тъй като липсата на чувство за мярка, може да превърна ефекта в дефект.

Здраве, хранене и красота
Денят е подходящ за укрепване на костите, ставите, ноктите и косата. Ако сте провеждали разтоварваща диета по време на новолунието е време да я прекратите. Сега трябва да се вслушате в нуждите и желанията на тялото си-то само ще ви подскаже какво му е необходимо и какво му вреди. Тъй като Луната в Козирог охлажда тялото е желателно да добавите сгряващи подправки към храната. Не прекалявайте обаче с острите и люти подправки-стомахът е уязвим. Денят е изключително благоприятен за посещение във фризьорски салон, подрязване на краищата на косата и освежаване на прическата.