Има арестувани при акцията в Пазарджик

Крими

25-11-2014, 10:09

Снимка:

frognews

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пазарджишкият квартал "Изток" е блокиран от полиция и жандармерия

Тарашат дома на Ахмед Муса, по неофициална информация той е сред задържаните

Има арестувани при мегаакцията на ДАНС, МВР и прокуратурата в Пазарджик. По неофициална информация един от тях е осъденият ефективно на 4 години лишаване от свобода имам Ахмед Муса. Той е още на свобода, защото обжалва присъдата си за проповядване на радикален ислям, пише Novini.bg. Спецченгета извършват обиски в дома на имама Ахмед Муса Ахмед и негови сподвижници в Пазарджик. От дома му и на неговите близки се изземват компютри, книги и други материали, проповядващи война и насочени срещу демократичните принципи. Както вече съобщихме, в циганската махала на Пазарджик се провежда мащабна антитерористична операция. Операцията е срещу предполагаеми поддръжници на Ислямска държава. В кв. "Изток" живеят около 25 000 души. Претърсени са 25 обекта. Участват около 300 полицаи, жандармеристи, полицаи от ДАНС и следователи. Автопатрули са блокирали улиците и подстъпите към квартала. В училищата на територията на района няма деца и не се провеждат учебни занятия.

Преди дни започна ново разследване срещу имама за проповядване на война. Ахмед беше единственият ефективно осъден от всички подсъдими по делото за радикален ислям в Пазарджик.

Около 100 души са се събрали пред блокираната от жандармеристи джамия в Пазарджик. Четири автомобила на полицията и един автомобил на жандармерията са блокирали сградата на джамията „Абу Бекир”, предава Радио „Фокус” - Пазарджик. Вътре в сградата са сили на жандармерията, които извършват проверка. Пред джамията има събрало се множество от около 100-тина души. Те твърдят, че не знаят причината за полицейската акция и децата им не са отишли днес на училище. Пред училище „Димитър Гачев” в ромския квартал "Изток", намиращо се в близост до джамията, също има кола на жандармерията. Сили на жандармерията има разположени и в близките улици до джамията.