Намериха свинско месо без екикети в търговската мрежа

Без нарушения по пазарите за риба, засега

Над 62 кг. свински разфасовки са били унищожени след проверки на екипи на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас. По даннни на инспекторите месото е било без нужните етикети.

На търговеца е съставен акт за нарушението. Инспектирани са шест хранителни блокове към детски заведения, два обекта за раздаване на храна и три стола към училища. Издадени са шест предписания за привеждане на обектите в съответствие с изискванията по отношение на сграден фонд и оборудване. Съставени е още един акт на обект, който е нерегистриран по реда на чл.11 .

През изминалата седмица са извършени пет проверки на специализирани магазини за риба по повод Никулден. Инспекцииите са съвместни със служители на Агенцията по безопасност на храните в Бургас и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в града. Не са констатирани нарушения при продажбата на риба, тя се предлага с  документи за произход и е  е правилно съхранена и прясна, обясниха служителите на БАБХ.
Дежурни инспектори от БАБХ-Бургас ще проверяват за нередности по коледните и новогодишни празници. Както всяка друга година ще има екип от инспектори, който ще проверява обектите. Ще има всеки ден на разположение инспектор, а телефонът му ще бъде обявен на входната врата на Агенцията по храните в Бургас.