Изберете умна храна за детето си

Общество

24-11-2014, 15:34

Снимка:

wikipedia.org

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плодовете и зеленчуците и техните лечебни действия

Правилното меню е важно не само за тялото, но и за ума

Добрата храна е изключително важна за правилното развитие на децата. Но не само за физическото, а и за психическото развитие. Подходящата диета е способна да развие мозъка и възможностите на малчуганите, точно толкова, колкото и ченето или свиренето на музикален инструмент, подчертават учените. Ето защо има няколко супер-храни, които задължително трябва да включите в менюто на детето си, съветва wallstcheatsheet.com.
1. Яйца
Яйцата са пълни с хранителни вещества като Омега-3 мастни киселини, цинк, лутеин и холин. Всички тези вещества ще помогнат на детето ви да се концентрира по-добре, съветват от Web MD. Холинът (витамин В4) е от първостепенно значение за добрата памет, нормалното умствено развитие, нормалните мускулни контракции, здравето на сърдечносъдовата система и ограничаването на възпалителните процеси.
2. Риба
Редовната консумация на риба не само подобрява работата на мозъка, но и забавя стареенето на мозъчните клетки. Ястия с риба ще помогнат за по-добра концентрация и подсилване на паметта.
3 Ягоди. боровинки и къпини
Ягоди , боровинки и къпини са богати източници на витамини и фитохимикали , които насърчават доброто здраве, предотвратяване на някои ракови и поддържат здравето на зрението. Зърната са богат източник на витамин С. Антиоксидантите в тях предпазват мозъка от неврологични проблеми и подпомагат по-добрата връзка между мозъчните клетки.
4. Зеленчуци
Зеле, спанак и броколи… със сигурност децата ви обичат поне един от тези зеленчуци. Научно доказано е, че те подобряват паметта, фокуса и цялостната мощ на мозъка! „Зеленчуци, който не яде…”