One Direction станаха „изпълнител на годината”

Те бяха отличени като най-добра група на Американските музикални награди

Британската група "Уан дайрекшън" (One Direction) спечели Американските музикални награди в категорията "Изпълнител на годината", предаде ТАСС. Церемонията по връчването на отличията се състоя в театър "Нокиа" в Лос Анджелис.

Победата в тази категория си оспорваха австралийката Иги Азалия, Бионсе, Люк Брайън, групата "Имаджин драгонс", Джон Леджънд, певицата Лорд, Кейти Пери и Фарел Уилямс.

One Direction бяха признати за най-добри и в категорията "най-добра рок/поп група или дует".
Иги Азалия спечели в две категории – "най-добър рап/хип хоп албум на годината" за The New Classic и за "най-добър рап/хип хоп изпълнител", в която бе предпочетена пред Еминем и Дрейк.

Като "нов изпълнител на годината" бе отличена групата 5 Seconds of Summer, а за най-добър изпълнител в стил кънтри – Люк  Брайън. Наградата за най-добър изпълнител на поп и рок бе дадена на Сам Смит, а в съответната женска категория – на Кейти Пери.

В категория "латино" призът бе присъден на Енрике Иглесиас.

Водещият на церемонията – рапърът Питбул, откривайки шоуто, не пропусна да се пошегува и с указа на президента Барак Обама, който ще узакони пребиваването в САЩ на 4,7 милиона нелегални имигранти.

Днес тук сме се събрали всички – чернокожи, бели, хора от Азия и Латинска Америка и знаете ли какво? Президентът Обама каза, че всички ние можем да останем! Бог да пази Америка, каза рапърът.