Седмицата: Съгласието - привилегия или отговорност?

Хороскоп

23-11-2014, 17:00

Снимка:

sofiautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новолуние в Стрелец-Свободата да бъдеш себе си

Астрологична картина на седмицата: 24-30 ноември

Темите, зададени от новия лунен месец, още в понеделник ще завладеят поднебесния свят и до края на седмицата вътрешното напрежение, което до скоро възпрепятстваше свободното себеизразянане, ще отстъпи място на оптимизма и свободата на общуването. Подчертаната енергетика на Стрелеца ще ни освободи от сковаността и ще пробуди у нас потребностите за движение и общуване, но така също и склонностите да поемаме рискове, да разпиляваме вниманието и ресурсите си, да преувеличаваме силите и възможностите си. Особено в началото на седмицата, когато все още активният конфликтен обмен между Юпитер и Меркурий ни предупреждава да не прибързваме с изводите и обещанията. Далеч по-сдържаният и отрезвяващ контакт на Меркурий със Сатурн впоследствие ще ни даде и далеч по-добро разбиране за реалността и последствията от нашите решения и обещания.

Седмицата ще ни предложи важни събития и преживявания. В някои случаи те ще ни помогнат да станем по-успешни и ефективни в мисленето и действията си, в други ще ни подтикнат към поглед назад, за да ни принудят да започнем нещо отначало. Голяма част от тези тенденции ще имат икономически корени - както на глобално, така и на индивидуално равнище. Финансови загуби например, могат да породят неувереност в утрешния ден. От друга страна от бързината на реакциите ни спрямо тях и най-вече от готовността за усвояване на урока от негативния опит, зависи дали загубите ще бъдат бързо възстановени или окончателни.

В голяма степен успехът ни ще зависи и от умението да отстояваме позиции, права, идеи и интереси, а също и от способността ни адекватно да общуваме с тези, с които ни се налага да си взаимодействаме.

Впрочем, хората, с които сме свързани по силата на различни обстоятелства и задължения, ще придобият ключова роля в нашето съществуване. Делови партньори, роднини, приятели или просто случайни познати могат да станат източник както на допълнителни блага, така и на големи неприятности и загуба на ресурси или репутация. Затова преди да допуснете някого в "кухнята на делата си" или в групата на тези, с които имате договорни взаимоотношения, помислете какви ще са ползите и ефектите за вас от това. Ако сте убедени в предимствата, действайте уверено - ще ви бъде лесно да се договорите поради нарастващите широта на възприятията и готовност за отстъпки. Още в понеделник ще разполагаме с благоприятните условия за началото на нови проекти, изискващи упорство, решителност и сила на волята.
Успех!