Футболният отбор на мустаците се изправя срещу българските звезди

Спорт

22-11-2014, 08:00

Снимка:

FiHealth

Автор:

AMG

Всичко от Автора

Благотворителният мач ще се играе днес от 13 часа

Благотворителен футболен мач събира на един терен доброволци от Мовембър България и “Отбора на сърцето” в събота /22.11.2014/ от 13:00 часа в Спортен Комплекс Симеоново, София.
Всеки един от дванадесетте футболисти на Мовембър е отглеждал своя мустак от началото на месец ноември.
В „Отбора на сърцето“ ще видим познатите ни от Биг Брадър Панайот, Миро, водени от своя капитан Лео Бианки. В нападение от отбора на звездите ще се изявяват и Стефан Щерев, Играта, Спенс, DJ Дончо, Кристо.
Мачът се осъществява с подкрепата на “FiHealth Застраховане”.
Много футболни звезди са имали мустаци в своята кариера, за това този мач може да върне спомени на футболните фенове на 80те.“
Movember Bulgaria провежда серия от партита и инициативи през месец ноември. Movember идва от „MO“ – жаргон за мустак и „November“ – ноември на английски. В рамките на мустакатия месец мъжете, които са решили да подкрепят кампанията, трябва да си отгледат мустак.
Всички събития и актуална информация можете да следите на официалната Фейсбук страница на Movember Bulgaria.

 
За инициативата Movember:
Movember е международно движение, имащо за цел да насочи общественото внимание към сериозните проблеми на мъжкото здраве.Всяка година ракът на простатата e сред основните причинители на смъртност при мъжете. Създателите на Моември считат, че е важно да се говори повече за мъжко здраве и да се окуражават мъжете да посещават уролог. За популяризиране на инициативата от Movember призоват всички мъже да си пуснат мустаци през месец ноември и да се включат в публични дискусии на здравна тема, да са активни в социалните медии и в неформален приятелски кръг.
Глобалната инициатива тръгва от Мелбърн, Австралия през 2003 г. и днес е особено популярна по цял свят със своите мустакати партита.
През 2011 г. Movember обедини над 850 000 участници от целия свят и събра дарения на стойност 126.3 милиона долара.