Дете спука тъпанче на съученичка

Животът

22-11-2014, 14:36

Снимка:

bnr.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Инцидентът е станал е през октомври

10 годишният Митко М. е пробол с остър предмет тъпанчето на своя съученичка от 4 клас в СОУ” Братя Миладинови”. Инцидентът е станал е през октомври, но за не го се разбра след като родители на деца от класа заплашват да не пуснат децата си на училище идния понеделник. 

От Регионалния инспекторат по образование потвърдиха пред Радио Пловдив за случая и подчертаха, че Митко е дете от дом, което е било осиновено от пловдивско семейство и създава проблеми през последните три години с проявите си в клас. До момента е сменил пет училища в града, потвърдиха експертите.

От образователната институция призоваха да има спешна намеса  на ДАЗД, както и на другите призвани в борбата с детското хулиганство организации.

Педагогическият съвет в СОУ „Братя Миладинови” единствено може да реши да премести проблемното дето в друго училище. От Инспектората обясниха, че по Закон те са длъжни в този случай да потърсят ново училище за Митко.

До момента няма жалба в РИО от родителите на пострадалото момиче, което вече е добре и предстои да се върне в клас. Жалба има единствено от родителите на Митко, които молят специалистите за насоки и работа с него. В СОУ „Братя Миладинови” има  екип от психолози и специалисти по проект „Включващо обучение”.