14 двойки преповториха брачните си клетви след 50 години съвместен семеен живот

Мисия

22-11-2014, 11:10

Снимка:

Община Горна Оряховица

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

77 семейства от Горна Оряховица празнуват тази година "златна сватба"

В Деня на християнското семейство по традиция Община Горна Оряховица организира честване на „златни сватби”. 14 двойки сключили брак през 1964 година, преповториха отново брачната си клетва, с пожеланието тя да е в сила и през следващите 50 години. „Младоженците” бяха приветствани от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. „Семейството за българина е крепост. Поздравявам ви с вашата златна сватба – основаваща се на любов, приятелство, съпричастност и взаимопомощ във времето. Нека продължим да отстояваме и пазим своите изконни ценности, за да има светъл пример за идните поколения”, поздрави юбилярите инж. Добрев и вдигна наздравица заедно с тях. Те от своя страна му пожелаха да стигне и да надмине по дълголетие техния семеен живот.

Празникът с брачните двойки споделиха и заместник-кметът Йорданка Кушева и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности и международни връзки” Милена Николова.

Инж. Добрев връчи поздравителни адреси, цветя и малки подаръци на семействата.

77 са семейните двойки в Общината, които тази година празнуват „златна сватба”. 37 от тях са от Горна Оряховица. Всички те са получили поздравителни адреси от кмета на Общината инж. Добромир Добрев