Вестниците в събота, 22 ноември

Най-доброто от печата

22-11-2014, 06:34

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Ралица Василева отива в Ал Джазира? Целият й екип е вече там


"24 Часа"
Ралица Василева си тръгна от Си Ен Ен, след като 23 години работи за световния тв гигант. Договорът й изтича през декември, но месеци преди това тя е получила няколко предложения за работа. Сред тях няма само телевизионни алтернативи, разказаха нейни близки.
В същото време целият екип, с който е започнала да работи навремето в Си Ен Ен, от години вече е в американското подразделение на "Ал Джазира". Телевизията постепенно се превръща в една от най-гледаните и обективни медии. В момента тя се бори за първото място по рейтинг с тв "Фокс" на Рупърт Мърдок.
Самата Ралица обяви в туитър, че още не знае каква ще е следващата й стъпка. Написа обаче, че ще държи в течение зрителите си.


Протези без пари за "зъбни инвалиди" ?
"24 Часа"
260 000 са без нито един зъб, казва д-р Николай Шарков
Липсата на зъби на практика инвалидизира хората, те губят дъвкателната и говорната си функция. А от това следват сериозни здравни и социални проблеми. Тези инвалидизирани хора трябва да имат същите права като на останалите инвалиди, казва д-р Николай Шарков, главен секретар на Българския зъболекарски съюз. Според него ще са необходими 50 млн. лева, за да се осигурят протези за онези хора, които нямат зъби. В България около 260 хил. души са без нито един зъб, такова е състоянието на 13% от хората над 60 г. Още 20 на сто нямат никакви зъби на горната челюст, а 17% - на долната. Стоматолозите посочват, че лошият зъбен статус спомага за сърдечни болести, артрити, рак на панкреаса.


11 часа тревога заради подозрения за ебола
"Монитор"
Проф. Плочев още през нощта изключи вероятността за ебола. Паника заради заподозрян заразен с ебола изправи на крака в продължение на 11 часа всички национални консултанти и водещи специалисти през нощта в четвъртък срещу петък. 60-годишен нашенец, пристигнал от Сиера Леоне, където върлува смъртоносният вирус, беше приет с висока температура и треска в болница „Токуда" късно следобед в четвъртък. Мъжът е бил там по бизнес дела със свой търговски партньор, също от България. Малко по-късно той беше преместен в изолатора на Клиниката по заразни болести на Военномедицин-ска академия. От вкъщи беше извикан нейният началник проф. Камен Плочев, който е единственият лекар у нас, виждал заразен с вируса на ебола. Малко вероятно е пациентът да е със смъртоносната зараза, но окончателната дума ще имат резултатите от лабораторните изследвания, каза той късно през нощта, след като видя състоянието на 60-годишния пациент.


40 месеца затвор за шофьора, убил Паоло
"Труд"
Присъда от 3 години и четири месеца затвор получи Георги Сапунджиев, който на 2 юни прегази 4-годишния Паоло с джипа си в пешеходната зона в Стара Загора. Шофьорът бе лишен и от правото да управлява МПС за срок от 5 години.
Преди това прокуратурата поиска Сапунджиев да влезе в затвора за 6 години и половина. 45-годишният мъж бе осъден от окръжния съд в Стара Загора за причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека. Сапунджиев се призна за виновен и делото срещу него се гледа по съкратената процедура, а наказанието му бе намалено с 1/3.


Прокуратурата оневини двама лекари по случая Гери
"Труд"
Прокуратурата настоя двама от четиримата лекари от ИСУЛ, пратени на съд за убийството по непредпазливост на 4-годишната Гери Илиева, да бъдат оправдани. Това стана в Софийския градски съд.
Според прокуроратурата д-р Юлиян Рангачев и колегата му Иван Табаков са били поставени в "професионална безизходица" и нямало как да спасят живота на детето. За другите двама доктори Михаил Маджунов и Иглика Станчева обвинението поиска условни присъди.


Депутатите сложиха налог на харчовете си
"Стандарт"
10% данък върху безотчетните разходи на парламентарните групи, които получават от Народното събрание. Това записаха депутатите по предложение на Десислава Атанасова от ГЕРБ с окончателното приемане на своя правилник.
В новите текстове те указаха още, че тези пари ще се ползват за плащане на сътрудници, консултации, експертизи, помещения и други дейности, свързани с работата на депутатите в изборните им райони.