Обама изпрати поздравителен адрес до Борисов

Имате нашата постоянна подкрепа, категоричен е американският президент

Президентът на САЩ Барак Обама изпрати поздравителен адрес до премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствената информационна служба.

"Уважаеми господин министър-председател, поздравления за избирането Ви за втори мандат като министър-председател на България. Очаквам с нетърпение да продължа да работя с Вас за задълбочаване на връзките между нашите две страни", се посочва в поздравителния адрес от Барак Обама .

"Във време на множество глобални и регионални предизвикателства зная, че САЩ може да разчита на България като на свой съюзник и приятел в придвижването напред на нашите общи евроатлантически цели. Трябва да продължим да подкрепяме суверенитета на Украйна, изправена лице в лице пред руската агресия, което включва твърдо придържане към санкции. Като отбелязваме десетата годишнина на членството на България в НАТО бих искал да Ви благодаря за трайната ангажираност на вашата страна в Афганистан и за вашата подкрепа на международните усилия за противодействие на Ислямска държава в Ирак и Леванта", пише още Обама.

"Надявам се, че като министър-председател ще продължите да водите управлението си по пътя на реформите, включително чрез борба с корупцията на всички етажи и надпартийно с цел изграждане на по-силна и по-благоденстваща България и благоприятен за чуждестранни инвестиции климат. Поздравявам България за приемането на хиляди бежанци и ви насърчавам в хода на работата ви за интеграцията им в обществото публично да отстоявате нуждата от толерантност. Имате нашата постоянна подкрепа в тези усилия. Желая Ви всичко най-хубаво за успешен втори мандат и очаквам нашето бъдещо сътрудничество”, се посочва в поздравителния адрес от Барак Обама до министър-председателя на България Бойко Борисов.