Джо Байдън открива Конференция за глобално предприемачество в Мароко

Събитието започна с ден, посветен на женското предприемачество

В Мароко Джо Байдън открива Конференция за глобално предприемачество.

При изключителни мерки за сигурност започва в северноафриканската държава Мароко петата конференция за подкрепа на глобалното предприемачество.Тази година форумът се провежда в рамките на влиятелната инициатива от Маракеш. За конференцията снощи в Казабланка пристигна американския вицепрезидент Джо Байдън.

В ексклузивно интервю за местното френско издание „Ле икономист”, Байдън казва, че Мароко се превръща все повече в модел на подражание и умереност за страните, намиращи се в конфликти от Близкия и Средния изток. Според него Вашингтон възприема Мароко като елемент, допринасящ за намирането на мирно и дипломатично решение на конфликтите в арабския регион.

На летището в Казабланка американският вицепрезидент бе посрещнат от мароканския премиер и външния министър на страната. Във форума, който е под егидата на американския президент Барак Обама, се дава предимство на предприемачеството, свързано, както с Африка, така и с Близкия Изток. На него присъстват ръководителите на много държави от континента, катко и от Европа, така и от арабския регион, което дава възможност да се дискутират и процесите на нестабилност в Близкия Изток.

3 хиляди експерти от цял свят, както и политици и общественици, журналисти, се намират вече в мароканския град.

Събитието започна с ден, посветен на женското предприемачество, по време на който бяха обсъдени ролята на жените в бизнеса, икономическия растеж и създаването на работни места.