Валери Симеонов: Не желаем да събаряме правителството

Патриотите ще изчакат Борисов да вземе решение относно Орхан Исмаилов

Не желаем да събаряме правителството в навечерието на зимата. Подхождаме изключително отговорно, отговорни патриоти сме и точно защото сме такива не можем да си позволим своеволно да разрушаваме това крехко мнозинство в парламента. 

Това каза Валери Симеонов, съпредседател на „Патриотичен фронт ВМРО-НФСБ”, след среща с Бойко Борисов в Министерски съвет, относно назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната, предаде Агенция „Фокус”. 

На въпрос дали ще оттеглят подкрепата си от правителството, ако зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов остане на поста си, Симеонов заяви, че ще изчакат решението на министър-председателя Бойко Борисов, ще свикат своя колективен орган и ще вземат решение. „Решения не взима нито Валери Симеонов, нито Красимир Каракачанов”, коментира Симеонов. 

На въпрос, дали са представили данни за зам.-министъра на отбраната, той отговори, че са маркирани някои детайли. Относно това дали ПФ са поставили условия на премиера за оттеглянето на Орхан Исмаилов от поста зам.-министър на отбраната, Каракачанов заяви: „Точната ни формулировка беше, че това лице на това място не е приемливо”. 

Съпредседателите на ПФ отрекоха слуховете за разцепление в политическата организация: „Това, че имаме нюанси, или че в даден момент по даден казус единият е по-емоционален, а другият по-въздържан не означава, че може да се разделим”. 

„ Аз мисля, че това е най-принципната коалиция, която съществува в българския парламент. Ние сме български патриоти, обединени на базата на своята кауза”, каза още Каракачанов.