Рекордни студове в САЩ, 0 градуса на Хаваите (снимки и видео)

Свят

19-11-2014, 14:35

Снимка:

facebook.com/WBEN930

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

15 сантиметра сняг затрупаха Охайо и Ню Йорк

Температурите във всичките 50 американски щата спаднаха рязко след необичайна за сезона студена вълна, предаде Ройтерс. На някои места заради обилните снеговалежи бе обявено извънредно положение, например в западната част на щата Ню Йорк. В американския Юг бяха регистрирани рекордни студове за този период от годината.

Дори на Хавайските острови бяха измерени 0 градуса по Целзий, а на хавайския спящ вулкан Мауна Кеа беше регистрирана температура от минус 1 градус по Целзий. 

Според метеоролозите вчера е била най-студената ноемврийска сутрин в САЩ от 1976 г. Обикновено такава студена вълна има през втората половина на декември, посочва експертите. В западната част на щата Ню Йорк снежната покривка достигна 1,5 метра. Снеговалежите продължават, снежната покривка се увеличава с по 13 сантиметра на час и за 24 часа може да достигне 178 сантиметра. Ако това стане, ще е рекорд за населено място в САЩ. 

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо обяви извънредно положение за 10 окръга на щата. Националната гвардия помага на населението. На много места в западен Ню Йорк се очакват от 0,9 до 1,2 метра сняг, а за други места има прогнози за 1,8 метра сняг.

Във Флорида също бяха измерени рекордно ниски температури, а хората разказват, че никога не им е било толкова студено.