Чакат катаджията, заснет да взима подкуп, да отиде на разпит в КАТ

Крими

19-11-2014, 13:36

Снимка:

youtube.com/Чарка ком

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полицай взима подкуп в София (видео)

Разследват катаджията, взел подкуп от шофьор в София

Полицаят е отстранен от длъжност докато тече дисциплинарната проверка

Пътният полицай, който беше заснет с подкуп, е извикан на разпит в столичния КАТ, съобщи NovaTV. Той трябва да даде обяснение за това, което се вижда на любителския видеоклип, публикуван в социалните мрежи и предизвикал огромен интерес и обществени дебати.
Полицейският служител Сашо Тръпков е получил покана да даде обяснения още вчера. Все още обаче той не се е явил в КАТ. Това може да се случи в рамките на днешния или в някои от следващите работни дни. Възможно е и да се откаже от това да обясни взимал ли е подкуп или не.

Обясненията са в рамките на дисциплинарната проверка, която столичната полиция спешно започна. В рамките на нея трябва да бъдат разпитани и останалите участници във видеото, а именно шофьорът и самият автор на клипа.
Докато тече дисциплинарната проверка служителят е отстранен от длъжност. Най-вероятно го очаква и уволнение. Той обаче подаде рапорт за пенсиониране.
Междувременно КАТ затяга контрола на служителите си, а от следващата седмица всички патрулки ще бъдат следени с джипиес системи.