ВМРО: Довършете оградата, не слушайте турския посланик!

Политика

18-11-2014, 12:22

Снимка:

ВМРО

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

ВМРО иска тест за наркотици и психотест за депутатите

Причина за реакцията на патриотите е изказване на турския посланик в страната

Не е работа на турския посланик да говори дали трябва или не трябва да завършим оградата по границата си. Българското правителство не трябва да се съобразява с днешните думи на посланик Гьокче. То трябва да даде сигурност на българските граждани и час по-скоро да завърши оградата по цялата граница. Това се заявява в официално становището на ВМРО по повод изказванията на посланика на РепубликаТурция у нас Сюлейман Гьокче. В студиото на БНТ 1 той заяви, че Турция е против изграждането на ограда по цялата българо-турска граница.

"Той си позволи да коментира и вътрешнополитическия живот на България. ВМРО припомня на посланик Гьокче всичките случаи на нелегално проникнали имигранти през Турция. Всичко това поражда съвсем основателни съмнения, че турската държава съзнателно пропуска имигрантите у нас. На този фон изказванията на посланика са меко казано недипломатични. Доизграждането на оградата ще помогне за спирането на навлизането на екстремистки елементи у нас. Самият Гьокче заявява, че Турция депортиралабойци на „Ислямска държава“. Каква е гаранцията, че тези хора не могат да навлязат у нас", се казва в прессъобщението на партията.

"Довършването на съоръжението по границата на Република България и Република  Турция ще спре пропускането на имигранти, преминаващи от южната ни съседна на наша територия, се казва в позицията на ВМРО – Българско национално движение. Вместо да се меси във вътрешните ни работи, Гьокче трябваше да поднесе извинения за организирания от Анкара наплив на имигранти у нас. Посланикът обаче обслужи работодателите си - новите османци и ислямисти в Турция - като дори отказа да коментира смехотворните твърдения на Ердоган, че мюсюлманите били открили Америка.