Пловдив посреща Нова година с два паралелни купона

Мисия Пловдив

18-11-2014, 15:00

Снимка:

Фейсбук

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Две партита ще се вихрят на открито по едно и също време

За първи път Пловдив ще посрещне Нова година с две партита на открито по едно и също време. Едното ще е на традиционното място - на сцената пред общината, където ще пеят и танцуват ансамбъл "Тракия" и други звезди. Програмата още се уточнява, обясни зам.-кметът по културата Стефан Стоянов.
Паралелно тържество в новогодишната нощ пък ще събере младите пловдивчани на площад "Съединение", разкрива плановете на общината "24 часа". Там диджеи стягат мощен концерт. Инициаторите на алтернативното парти са мелфоматори от Пловдив, които спечелиха една от локациите в кв. "Капана".
"Нищо лошо да има два купона на 31 декември", смята Стоянов, който не се притеснява, че пловдивчани ще се разделят. На единият щели да се съберат повече тийнейджъри, а на този пред общината - по-зрели хора. "И на двете места ще се лее шампанско и ще има настроение", убеден е зам.-кметът.
Той съобщи, че до края на месеца отваря за трети пореден път немският коледен базар. Тази година щял да бъде по-силен дори от софийския, тъй като отсега имало голям интерес. Около шадравана ще бъдат разположени 12 дървени къщички, украсени с елхови клонки. Предвиждали се драконовски мерки за качеството на продуктите, които ще се предлагат. "Организаторите ще доставят директно от Германия вурстчета и прочутите немски сладкиши. Типичните гевреци бретцели също щели да са автентични, както и бирата. Базарът обикновено приключва навръх Коледа, но този път инициаторите били решени да остане до Нова година. "Немската общност в Пловдив се побългари и се съобразява с нашите традиции", коментира Стоянов.
В близките дни пред общината ще бъде засадена голяма елха на мястото на предишната, която бе унищожена от бурята това лято.