Треньорът на Кобрата: Хората не видяха реалната му форма

Според треньора на Пулев първият удар на Кличко е решил всичко

„Това, за което ме боли най-много, е, че хората не можаха да видят реалната форма на Кубрат Пулев”, заяви треньорът на българския боксьор Ото Рамин.

В събота Кобрата бе нокаутиран в петия рунд от световния шампион в свръхтежка категория Владимир Кличко. Преди това украинецът нанесе три нокдауна на опонента си, който бе подкрепен от много български фенове в залата в Хамбург.

„Проблемът беше това ляво кроше в средата на първия рунд. Оттам той не можа да се възстанови бързо, наруши му се балансът, възможностите за реакция. За мен този много тежък първи удар реши целия мач. Това кроше го извади от равновесие, наруши му усещането за правилни движения на ринга. Това, че той се задържа до петия рунд, може да се отдаде само на страхотния боен дух на Кубрат. Но за съжаление той не можа да покаже своята игра, да развие стила си на ринга”, сподели още треньорът на нашия боксьор, цитиран от tv7.

Попитан кога отново Пулев ще може да се бие за световната титла, Рамин отговори: „Кубрат първо трябва отново да си върне позициите, за да може да се боксира за световната титла, да стане официален претендент. По мое мнение той отново трябва да се пребори за европейския пояс и след това постепенно да върви нагоре по стълбицата. Това ще рече още поне 3 или 4 мача на професионалния ринг, което ще отнеме около 2 години”.