Анадолу Медицински Център в топ 10 по здравни услуги в света

Общество

18-11-2014, 07:00

Снимка:

Анадолу Медицински Център

Автор:

AMG

Всичко от Автора

Още по Темата:

Безплатна диагноза обяви Анадолу Медицински Център

Професионализмът на специалистите в Медицинския Център ги отвежда до девето място в класацията "Световни Топ 10 болници“

В наскоро публикуван материал на онлайн изданието UsNews.com се казва, че нараства броят на здравно неосигурените американци които търсят алтернативи за получаване на необходимата медицинска грижа от чуждестранни международно акредитирани болници и такива, афилиирани от американски здравни институции. Факт е, че американските болници, с най-висок рейтинг, инвестират в различни части на света, като предоставят услуги както на жителите от съответния регион, така и на тези, които търсят лечение в чужбина.

Анадолу Медицински Център работи в тясно сътрудничество с американския институт Джон Хопкинс Медисин, където лекарите периодично подобряват знанията и уменията, усвояват иновативни подходи и ефективни модерни клинични програми. За кратко време Центърът придоби популярност заради добрите специалисти, мултидисциплинарния подход, иновативните технологии, индивидуализираното лечение на рак и прилагането на персонализирана терапия.

Професионализмът на специалистите в Медицинския Център ги отвежда до девето място в класацията "Световни Топ 10 болници“ на популярното здравно списание "Световно здравеопазване", в което се оценяват институциите, предоставящи най-добрите здравни услуги в целия свят. „Анадолу Медицински Център е лидер в областта на онкологията посредством Центъра за трансплантация на костен мозък и приложението на технологичните продукти за лечение на рак - IMRT и Cyberknife“, се казва още в списанието.

В последно време медицинският туризъм показва устойчива тенденция на растеж. Онлайн изданието UsNews.com посочва за пример Линда Уолкър от САЩ, която споделя впечатления от посещението си в Анадолу Медицински Център в Истанбул по повод операция на колянната й става. „Независимо дали ще сте във филиал на Джон Хопкинс в Балтимор или в Истанбул, вие имате достъп до най-добрите специалисти в целия свят“. Тя изказва благодарности и към екипа на международния отдел, който е организирал нейното пътуване и се е грижел за нея по време на престоя й в Турция. „Ако се случеше така, че имам проблем с комуникацията, от Центъра ми осигуряваха преводачи, на които можех да се обадя по всяко време“, споделя Линда и допълва, че условията са безупречни и е налице изключителна грижа към пациента.

Топли чувства и респект към екипа споделят и българи, успешно лекувани в многопрофилната болница в Истанбул.

„Условията в клиниката са много добри. Удобно е – има и хотел. И по този начин хем си изолиран и не усещаш атмосферата на болницата, хем си в рамките на болничното заведение. Препоръчвам Анадолу Медицински Център на всеки, който има нужда, защото знам, че това е мястото за лечение. По отношение на лекарите – те са много добри – проф. Кейхан Енгин е в топ 5 в света като специалист в своята област, проф. Юскент също е изключително добър като онколог“, споделя съпругата на Иван Любомиров*, който се лекува от рак на дебелото черво.

Анатолий Здравков, лекуван успешно от рак на медиастиналната област - „Впечатлен съм от вниманието. През половин час някой идва да пита как си, имаш ли нужда от нещо. Няма място за сравнение. Когато имаш по-специални интервенции и процедури, тогава съвсем не те оставят сам. Докато си помислиш да натиснеш копчето и да извикаш някой - и сестрата вече е на вратата. Всичко е въпрос на организация, на дисциплина, на отношение“.

Такова е и мнението на Любомира, майката на осемгодишния Кристиян Кръстев, лекуван от тумор между прешлените на вратлето „Изключителни хора, човечни и с добри сърца. Те не изпълняват само задълженията си. Те знаят как да те предразположат, знаят как да ти дадат сигурност. Бях прочела за топлото приятелско отношение на екипа и наистина се оказа така. Непрекъснато си говореха с Кристиян, обясняваха му, даваха му възможност той да се изкаже, да не се притеснява да задава въпроси. Детето ми се чувстваше добре там, а това беше най-важното“.

От създаването си през 2005 година досега Анадолу Медицинският Център следва неотлъчно своята мисия - да предлага здравно обслужване на световно ниво. Медицинският център в Истанбул прилага диагностика и лечение в областта на онкологичните заболявания, радиационна онкология (Трубим и Кибер нож), общата хирургия, кардиологията, неврологията, женското здраве, неврохирургия, петиатрична онкология, ортопедия.

За повече информация - www.anadolumedicalcenter.bg

(*Името е променено по желание на пациента)