Детска глава, крачета и татуирана кожа в колет от Тайланд за Лас Вегас

Пратката е на американски турист, който купил "играчките" от нощен пазар в Банкок

Компанията за доставки на колети DHL в Банкок попаднала на зловеща находка при рутинна рентгенова проверка на три пратки, адресирани за САЩ, предаде AP, цитирана от bTV. Вътре имало запечатани пластмасови кутии с консервирани във формалдехид човешки части, в това число детска глава, бебешко краче и сърце на възрастен.

От компанията веднага подали сигнал в полицията, която проследила подателя - 31-годишен американски турист. Той разказал, че открил човешките части на един от нощните пазари в Банкок. Пред полицията обяснил, че си помислил, че са странни сувенири и поискал да ги изпрати на приятели в САЩ. След няколкочасов разпит бил освободен, без да му бъдат повдигнати обвинения.

Съдържанието на пакетите с общо пет части от човешки тела било етикетирано като „играчки”. Те били предназначени за жители на Лас Вегас. Едната от пратките туристът адресирал до дома си в САЩ.

Полицията представи на пресконференция снимки на откритите човешки части, включващи и две парчета от кожа на възрастен с татуировки - на древен азиатски текст и на скачащ
тигър.

Методите на съхранение и начинът, по който са отрязани от телата, показват, че това е дело на професионалисти, и властите разследват дали не са откраднати от медицински институции.

В някои тайландски култове съхранени човешки зародиши или парчета от кожа с татуировки носят на притежателите им късмет и защита срещу дявола. Те могат да се използват и за черна магия.

През 2012 г. британец беше арестуван в Тайланд с шест печени фетуса, загърнати в златно фолио, след като научил, че трупове на деца се продават в сайт, предлагащ услуги за черна магия.