Автомобил уби мъж на столично кръстовище (обновена)

Крими

17-11-2014, 19:38

Снимка:

btv.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Мъжът е загинал на място

Мъж загина на място в центъра на София, след като бе блъснат от автомобил на столичното кръстовище бул."Витоша" и бул."Пенчо Славейков". Инцидентът е станал около 19.00 часа. Мъжът е пресичал на зелено, разказаха очевидци за Bulgariautre. Те съобщиха, че чули силен удар, след което се обадили на телефона за спешна помощ 112. Други очевидци обаче твърдят, че мъжът е пресичал неправилно по диагонал на кръстовището, тъй като на мястото има подлез.

В 19.25 часа на мястото на инцидента има 6 полицейски коли и една линейка, предаде наш репортер. След оглед на пострадалия, екипът на Спешна помощ напусна мястото на произшествието. Над 15 служители на реда правят оглед на място и разпитват свидетели. Тялото е покрито и оставено на земята.  Блокирано е движението на трамваите в двете посоки, като е образувана  опашка от над 10 трамвая. Автомобилите се пропускат от служители на реда - регулировчици.

Причините за инцидента се изясняват.

Малко след 19.30ч. на място пристигнаха и служители на Центъра за градска мобилност, които съобщиха за Bulgariautre, че движението на трамваите ще бъде пуснато едва след като приключи огледа, тялото бъде преместено и релсите освободени.

В 19.55ч. служител на полицията потвърди за Bulgariautre, че пешеходецът е пресичал неправилно. По неговите думи мъжът е на възраст над 70 години. Според служителя до 10-на минути се очаква тялото да бъде преместено и движението възстановено.

Началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев също потвърди за Bulgariautre информацията, че пострадалият е над 70 годишен и е пресичал неправилно. Тенев допълни, че за да се възстанови движението трябва да приключат следствените действия и да бъде преместена колата, блъснала пешеходеца.

 

Тенев обобщи, че само за днес в рамките на акция "Пешеходец", в столицата са глобени петима неправилно пресичащи пешеходци.