Манфред Вебер ще подкрепя работата на правителството и ПГ на ГЕРБ

Председателят на Групата на ЕНП е уверен, че новото правителство на ГЕРБ ще върне доверието на Брюксел

Председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер изпрати поздрави до министър-председателя на България Бойко Борисов по повод спечелването на парламентарните избори и успешното съставяне на стабилно правителство. Това стана по време на работна среща между председателя на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и Манфред Вебер в рамките на Срещата на високо равнище между председателите на парламентарни групи от националните парламенти на страните-членки на Европейския съюз, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Вебер поздрави и Цветан Цветанов по повод избирането му за председател на парламентарната група на най-голямата партия в Народното събрание.

Председателят на Групата на ЕНП Манфред Вебер изрази увереност, че новото правителство на Бойко Борисов ще върне доверието на Брюксел в България и страната ни ще може да се възползва от европейската солидарност. Вебер подчерта, че както Цветанов като председател на ПГ на ГЕРБ винаги и по всяко време може да разчита на подкрепата и помощта му, така и новото българско правителство ще получава подкрепа за всичко, свързано с просперитета на България и преодоляването на дефицитите в определени области, наследени от миналото правителство.
В края на срещата председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент още веднъж подчерта, че очаква скорошната си среща с министър-председателя на България Бойко Борисов в Брюксел.