Оставка на директора на дома в Берковица, където загина дете

Региони

17-11-2014, 15:49

Снимка:

berkovitsa.bg

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Издъхна момиченцето, паднало от 2 етаж на социален дом в Берковица

Детето почина след падане от втория етаж

Директорът на Дома за деца и младежи с умствена изостаналост в Берковица Славимир Кирилов подаде оставка след смъртта на 10-годишната Александра, която падна от прозорец, съобщава "Фокус", като се позовава на информация на Радослав Найденов, заместник-кмет на община Берковица. 

Момичето падна от втория етаж на социалното заведение в началото на октомври. Две дни по-късно детето почина без да излеза от дълбока кома. Към момента има подадено предизвестие за напускане. Преди това директорът Славимир Кирилов е уволнил дисциплинарно отговорния служител в социалното заведение, който е бил дежурен по време на фаталния инцидент.

"Доводите на г-н Кирилов бяха, че като отговорно лице и директор на Дома не е упражнил достатъчно контрол за да не се предизвика този инцидент”, обясни още Радослав Найденов.

Продължава работата на компетентните органи по случая. „Все още не можем да потвърдим, че смъртта на детето е вследствие на небрежност от страна на персонала, защото по показанията на отговорния служител става ясно, че той е проверил всички прозорци и проблем не е имало”, допълни още заместник-кметът на Берковица.