След резил с Малта: Аут сме и от Евро 2016

България не успя да се справи с абсолютния аутсайдер, завършвайки 1:1

Без да блести с играта си, България завърши 1:1 с Малта, в европейската квалификация, на Националния стадион "Васил Левски". Пред по-малко от 500 души на стадиона "лъвовете" се изложиха срещу аутсайдера в групата, губейки много важни точки. Гълъбинов изведе българите още в 6-ата минута, а в 49-ата Фейла изравни от дузпа.

 

Капитанът Ивелин Попов пропусна да поведе още във втората минута. Андрей Гълъбинов вкара своя първи гол в официален мач в 6-ата минута, след като отблизо засече подаване на Михаил Александров с глава. Гостите имаха претенции за засада, тъй като голаджията бе със сантиметри зад защитата на Малта. Нова отлична възможност бе пропусната от Гълъбинов в 8-ата минута, когато прехвърли вратата от няколко метра.

 

Попов и после Гълъбинов с глава бяха близо до втори гол. Нападателят на Ливорно удари горната греда със силен удар в 26-ата минута.

 

Игра с ръка на Георги Терзиев в наказателното поле на "лъвовете" предизвика недоволство в играчите на Малта, които искаха дузпа в 40-ата минута. Михаил Александров пропусна също да удвои в 44-ата минута.

 

Началото на втората част почна лошо за България. Грешка в защитата доведе до нарушение на Веселин Минев в наказателното поле и дузпа за Малта. Клейтън Фейла бе точен и изравни в 49-ата минута.

 

Последва тотален натиск на "трикольорите", но Хог първо спаси удар на Алекснадров останал сам срещу него в 61-ата минута. Удар с глава на Попов пък се отби в греда в 62-ата минута.

 

В 75-ата минута Ивелин Попов изпусна дузпа, която бе свирена за нарушение срещу Мицански. Деветката стреля силно над горната греда.  До края на срещата Попов и Маркиньос бяха близо до гол, но отново липса на късмет запази статуквото на терена.


Така след 4 мача нашият тим има само 4 точки и загуби всякакви реални шансове за 3-ото място в групата и съответно за класиране за Евро 2016. Норвегия на 3-ата позиция има цели 9 т, а лидери са Хърватия и Италия с по 10 т.