Видеото с обезглавяването на американеца Питър Касиг е автентично

Свят

16-11-2014, 19:11

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Джихадистите обезглавиха пореден заложник

Светът реагира с гняв, шок и скръб на показаното видео

Официален представител на американските власти потвърди, че показаното видео с обезглавяването на хуманитарния работник Питър Касиг е автентично, съобщават световните агенции.
Припомняме, „Ислямска държава" обяви днес във видеозапис, качен в интернет, че е обезглавила американския заложник Питър Каси.
Междувременно семейството му призова за сдържаност и обяви за пропагандно видеото, в което се показва смъртта на Касиг.
Във видеото хуманитарният работник не е показан да говори, но облечен в черно джихадист обявява пред камерата, че стои над обезглавения американец.
Семейството на Касиг разпространи съобщение, в което заявява, че са наясно с видеото и очакват потвърждение от американското правителство. Родителите на Питър Касиг молят медиите да се въздържат от публикуване или излъчване на снимки или видеа, разпространени от похитителите.
Светът реагира с гняв, шок и скръб на показаното видео.
Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън пък осъди видеото и заяви, че ужасен. По думите му това е работа на извратена организация. „Тези обезглавявания показват още веднъж колко покварена е тази организация", коментира Камерън.
Подобно на другите, които бяха убити хладнокръвно от „Ислямска държава", Касиг е хуманитарен работник, отишъл в региона, за да помогне на тези, които бягат от сирийския конфликт, посочва още Камерън.