Успешният старт на новото правителство е очевиден – има 800 млн. лева повече за икономиката

Политика

16-11-2014, 15:38

Снимка:

Пресцентър - ГЕРБ

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дариткова: Рискът да останем без еврофондове е огромен

Предстои да се гледа актуализацията на бюджета и аз се надявам, че отново всички политически сили ще подходят отговорно към този процес

През цялото време на предизборната кампания ние твърдяхме, че е най-важното отново да се възстанови доверието на нашите европейски партньори и да се възстанови финансирането, което е жизненоважно за нашата икономика. Факт е, че още първата седмица от функционирането на правителството под управлението на Бойко Борисов имаме възстановени 800 000 000 по оперативна програма „Околна среда” и това беше знак също, че ние, парламентаристите трябва да работим в същата посока, с обединени усилия да подпомогнем всички сфери на обществения и политическия живот, които са в кризисно състояние. Това каза в интервю за Радио „Фокус” - Смолян Даниела Дариткова - депутат от ПП ГЕРБ от Смолянска област. „И ето, следващата седмица предстои да се гледа актуализацията на бюджета и аз се надявам, че отново всички политически сили ще подходят отговорно към този процес, за да може и в момента българската държава да функционира нормално, правителството да се справи с предизвикателствата, които предстоят до края на годината. Сега трябва да се подходи абсолютно национално отговорно и към следващите законопроекти, които трябва да се приемат в парламента”, допълни Даниела Дариткова.
„Ще имаме извънредно заседание, на което ще гледаме актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса и държавния бюджет, трябва да осигурим спокойствие на правителството, за да може да приключи успешно бюджетната година и да осигури всички плащания в държавата, които касаят системата на бюджета. В същото време да се гарантира функционирането на здравната система, да се позволи през 2015 година да влезем в една спокойна бюджетна обстановка, със стабилни финанси и с надеждата, че отново ще имаме възстановени европейски средства и повече усвоени европейски фондове”, заяви Даниела Дариткова.