Соня Колтуклиева: С КТБ никога не съм била във финансови отношения

Атаката срещу нея идвала от наблюдаващия прокурор по делото за КТБ Иван Гешев

Соня Колтуклиева отговори на разпространените от Маргарита Михнева нападки, според които е взимала пари от Корпоративна търговска банка. В предаването "На светло" на Люба Кулезич Колтуклиева призна, че е имала финансови взаимоотношения, но настоя, че те са били лично с Цветан Василев, а не с КТБ.

Тя определи твърденията на колежката си като клевета и посочи, че подписът й върху документите е бил фалшифициран.

"Това не са пари от КТБ. Те не са получавани в офис на банката. Не са в документите на банката. Затова ще имам пълното право, че не съм взела стотинка от КТБ", категорична бе журналистката.

Според Колтуклиева действията на Михнева са капан и заговор и тя ще поиска експертиза за всички документи, които са били предоставени в ефира на БНТ.

Тръгнах да защитавам вложителите, които по никакъв начин не бяха виновни, за да се стигне до там 6 месеца да нямат достъп до парите си и през лятото написах една публикация, която доби много голям интерес и влияние във Фейсбук, обясни Колтуклиева. В нея се казваше така: "Война между Василев и Пеевски. Не ми е мъчно за Василев, не ми е мъчно за Пеевски. Жал ми е за Софчето." Защото Софчето е една мила млада жена, санитарка във Военна академия, която гледаше майка ми докато лежеше там, разказа журналистката и допълни: "Тя не можеше да си получи заплатата от 300 лева, а тези триста лева за нея бяха всичко на света. Тези хора защитавах аз."

Колтуклиева определи т.нар."страшни документи" на Михнева като свободни съченения, сполучливо определени като "флайери" във Фейсбук. "Как може някой изобщо да допусне, че е документ - разписка на някоя си дата дадени 30 хил. лева за пиар...получил сумата от кого? От кого е дадена тази сума? Може би от Азис или от Топлофикация?", попита тя, показвайки копие от въпросната "страшна разписка".

В тези така наречени документи има някакво наподобяване на "моя калиграфски почерк", обобщи журналистката и допълни, че "виначи личи, когато е пипано".

Михнева като че ли прави лютеница и сипва на килограм сол и пипер. Тя ще влезе в съда заедно с моята адвокатка и ще я почерпя като покаже как са дошли тези пари при мен, коментира Колтуклиева.

"Михнева пусна бомба след бомба точно когато аз летях със самолет", разказа още тя. "В момента, в който се върнах в журналистиката през 2009 г. затворих ПР агенцията си. С КТБ никога не съм била във финансови отношения."

"Познавам Цветан Василев и съм се виждала три пъти с него. През 2010 година отидох при него с концепция за земеделска телевизия. Разказах му какво възнамерявам да направя, защото бях чела, че иска да инвестира лични пари в такива проекти. Питах го дали иска да инвестира. Той каза "да". Взех 3 пъти по 10 000 лева, които получих с касов ордер. В тях нямаше никъде името на Корпоративна търговска банка. Бисер Лазов, който не е служител на банката, ми даде авансово парите, за да може аз да довърша работата по концепцията. Направила съм писмени отчети. Но какво стана? Василев хареса концепцията, но поиска да влезе с 51%. Тогава аз казах "не". Не влизам в съдружие с немедийни хора. За аванса оставих една концепция. Взех си моята, за да се опитам да я реализирам сама. Но имах здравословни проблеми, след което я дадох на една фирма и те осъществиха този проект за телевизия", аргументира се Колтуклиева.

Атаката явно идва от наблюдаващия прокурор Иван Гешев, за когото казах, че той взема страна, обясни Колтуклиева.

Припомняме, че преди дни в предаването на БНТ "Още от деня" Михнева обвини Соня Колтуклива, че е взела от Цветан Василев 500 000 лв.
"Донесла съм при теб едни документи, които искам да ти покажа. Те са ми предоставени от свидетели, които са разпитвани по случая "КТБ". Касиери и обслужващ персонал. Тези документи са внесени от тези хора в прокуратурата, каза Михнева. - Една разписка, че на 8 октомври 2010 са платени 30 000 лева на Соня Колтуклиева за пиар. Става въпрос за месеците август, септември и октомври. И още един документ разписка, пак от 2010 година. Това е почеркът на Соня Колтуклиева и това е подписът на Соня Колтуклиева. От тях става ясно, че на Соня Колтуклиева са давани на ръка по 10 000 лева", каза в ефира на БНТ Михнева.

Видео от предаването на БНТ "Още от деня" можете да видите ТУК

Отговорът на Соня Колтуклиева в предаването на "На светло"  вижте ТУК

Припомняме също, че през лятото Михнева упорито защитаваше КТБ. В предаването "Събуди се" на Нова телевизия тя коментира кой има интерес да смачка Цветан Василев като заяви, че прокуратурата се е изложила с поръчковото си разследване, и че за това в цивилизованите държави се подават оставки.

"За пари, Става въпрос за пари, интересни събития предстоят...!", заяви разследващата журналистка тогава. Дали това е мотивът позицията й да се извърта?