Лиляна Павлова: Ще направя всичко възможно да се мобилизираме максимално бързо

Един от приоритетите на кабинетът е да се даде спокойствие на бизнеса

Надявам се Борисов да поведе добре кораба и да запушваме пробойните, които виждаме. Премиерът е този, който насочва курса на движение. Той трябва да намери баланса и да прави компромиси, за да се върви напред. Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова пред bTV.

По думите й един от приоритетите на кабинетът е да се даде спокойствие на бизнеса. "Борисов каза, че сега е важно да поемем, когато е трудно. Когато всичко е стабилно и има излишъци, е лесно. Целта на кабинета е даде спокойствие и вдъхва доверие на партньорите ни”, каза Павлова.

Тя добави, че й е болно от факта, че намира много неща в министерството на такъв етап, на какъвто ги е оставила през март 2013 година. „Всичко е заспало и замряло.Няма прогрес и започваме отново от там, където сме спрели. Първо ще компенсираме тази година и половина, която е загубена, а след това ще надграждаме. Пример ще дам. По програмата за енергийна ефективност нищо не е работено. В пътния сектор има огромно закъснение от 1,2 години - това са фактите”, обяви Павлова.

Сред приоритетите на министърър на регионалното развитие в момента е това да мобилизира техниката за почистване на пътищата, защото положението в страната е много тежко. "Мога да обещая, че ще направя всичко възможно да се мобилизираме максимално бързо", каза още Павлова.