Свободен вход за някои от представленията в "Нощта на театрите"

Цената на билетите е преференциална, обясни съорганизаторът на събитието

В „Нощта на театрите” цената за билети е преференциална , като на отделни места входът е свободен. Това каза за Агенция „Фокус” Стефан Щерев, съорганизатор на събитието. “Цената е промоционална, тя представлява „комплимент”към зрителите”, добави той.

Щерев посочи, че организаторите на инициативата в България са Фондация „Арт Проджектс” и Асоциация „Информ Бюро”.

По думите му, първите представления са започнали в 10.00 часа сутринта с отваряне на изложби, с откриване на Ден на отворените врати в Народния театър и Софийската опера и балет, с много детски работилници и представления през деня, алтернативни пространства в София, които са възможни за театър.

"Това са ротондата на Централна гара, музеи, няколко столични мола, галерии, всички театри. Това се отнася само до София”, поясни Стефан Щерев. 

Общо градовете, които участват са 11 на брой. Това са София, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора, Смолян, Сливен, Шумен, Благоевград, Хасково и Ямбол. 

Представленията ще продължат до късна нощ, включително с концертни и парти програми в няколко столични клуба, както и в останалите градове. 

Над 1500 творци от различни театрални стилове стават част от инициативата. Нощта на театрите ще се проведе с над 150 представления.