Наводненията в Южна Франция взеха три жертви

Първите големи валежи на 17-18 септември предизвика смъртта на шестима души

Наводненията в Южна Франция отнеха живота на трима души, включително майка и син, отнесени заедно с колата си от придошлите води. Още едно дете се води за изчезнало, предаде Нова телевизия.

Колата на семейство с две деца, опитала се да премине залетия от придошла река мост в района Лангедок-Русийон, паднала от осем метра и била отнесена от пороя. Свидетели на драмата и спасители успели да извадят от водите бащата, който е настанен в болница в шоково състояние. Колата по-късно била намерена по течението заедно с удавилите се майка и едно от децата. Продължава издирването на другото дете – бебе на една година.

По на север при инцидент с друга кола, пометена при подобни обсотятелства, загина 50-годишен мъж, чието тяло бе намерено във возилото.

В Югозападна Франция и по-специално в департаментите Гар и Еро, есента донесе бури с проливни дъждове, причинени, според експертите, от ненормално топлото време в Средиземноморието. Първите големи валежи на 17-18 септември предизвика смъртта на шестима души, четирима от които в къмпинг. 

Поройни дъждове предизвикаха сериозни наводнения и в Северна Италия.