Рецептата за успех на България е стабилност и надграждане

Институциите трябва да се обърнат с лице към хората чрез електронното правителство

Богатите държави са два вида – или имат газ и нефт, или имат работещи институции. Рецептата на много европейски държави е единствено и само работещи институции и надграждане по националните приоритети. Само това ще ни направи богати и развити. Доверието ражда инвестиции и работни места. Това каза в интервю за предаването на БНТ „Панорама” Росен Плевнелиев, президент на Република България. Той заяви, че институциите трябва да се обърнат с лице към хората чрез електронното правителство.
Президентът обясни, че днес се чертаят разделителни линии в Европа между тези, които вярват във върховенството на закона и тези, които използват върховенството на силата.
„Всички сме обединени около това, че е много патриотично да осъдим великите сили, които по време на Берлинския конгрес разделиха България. Аз не съм срещу Русия, но аз съм за това България и Русия да бъдат добри партньори и нашите отношения да се базират на международното право. Не вярвам, че тези, които се опитаха да обслужат "Газпром", като инициираха тяхна законодателна поправка в българския парламент, работят за добрите отношения между България и Русия, например. Днес трябва да си даваме сметка за действията на Кремъл“, каза още президентът Плевнелиев.