Кънев: Изкушението да крадеш е силно, и ние сме изправени пред него

Не кражбата на тефтерчето на Златанов е проблема, а всички кражби в държавата, подчерта той

Кражбите в държавата изобщ, не кражбата на тефтерчето на Златанов трябва да бъде причина за съдебна реформа, а Няма ли МВР, няма ли ДАНС, няма как да се решат тези сериозни проблеми. Българските граждани поискаха една промяна, в основата на която е правителство, изградено на базата на компромис. Това заяви пред bTV Радан Кънев от Реформаторския блок.

Според Кънев срастване на икономическата с политическата власт под чадъра на съдебната власт, води до все по-лоши и лоши продукти.

„Всеки политик трябва да се бори с тези модели. Но да не би някой да казва, че няма да уволнява некадърните и корумпираните. Но какво става всъщност? Идентифицираш крадливите и те продължават да крадат за теб – споделено. Естествено е – Реформаторският блок да бъде изправен пред изкушението да постъпи като всички останали. Ние сме изправени пред големи рискове. Твърде бързо цопнахме в дълбокото", заяви Кънев.

Той заяви, че училищата се използват за политически натиск от дълго време. "Същото е и в системата на здравеопазването. Те са и политически, и корупционни мрежи“, каза още Кънев.

Той допълни, че „моментът на изкушението“ е много силен. „Веднъж влезеш ли в тази игра, ставаш част от нея. Той допълни, че най-добрите крадци в тази държава са много образовани хора.