15-16 ноември: Тайният дар на битието

Хороскоп

14-11-2014, 19:00

Снимка:

Tango - adme.ru

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Луната е в Последна четвърт - време за чистене

10-17 ноември : Крехкия баланс на битието

Слънце в Скорпион, Луна в Дева. Астрологична картина за 15-16 ноември

Луната в Дева ще ни подтиква и ще ни съдейства през почивните дни да търсим и налагаме ред у дома, в офиса и в заобикалящата ни среда. Така уикенда ще премине на работен режим и колкото и да е странно ще получаваме удоволствие не от почивката, а от активните действия и полезния труд. Ще има много движение, ще използваме всяка появила се възможност за да уредим дребни подробности от битието-да отидем на лекар, да направим малки ремонти, да подготвим колата за зимата, да пренаредим гардеробите и да занесем дрехите на химическо чистене.Фазата на последна четвърт, в която Луната навлезе вчера, ще съдейства за пълноценното решаване на тези задачи.

В събота можем да започнем деня с усещането за лек емоционален спад, породен от смяната на лунната фаза и липсата на задоволителен емоционален обмен в междуличностните взаимоотношения. Периодът е труден, най вече за дамите, при които не са изключени проблеми свързани със заболявания, финансови трудности, загуба на любими вещи и охлаждане на важни отношения. Силно подчертания Скорпион, проектира енергетика , която понякога се оказва трудна усвояване и проявление, поради което често генерира психологически кризи. Тя винаги е свързана с отслабване на устойчивостта и имунитета в една или друга област, а присъствието на Сатурн сега там допълнително натоварва процеса на проверка на устойчивостта, чрез повече изпитания и проблеми и липса на положителни емоции. Липсата на радост в живота обаче може да ни парализира, а може и да ни мотивира за решаването на текущи задачи. Именно те сега ще ни разсеят и ще ни помогнат да преодолеем психологическите кризи. Ползата е видима. Така че събота е идеален ден да се избавим от всичко ненужно. Можем да направим основно почистване на дома и да изхвърлим вещи които отдавна са излязли от употреба. Колкото и да не ви се вярва, това може да ви помогне синхронично и да прекъснете връзки, които са се превърнали в тежест за вас. Заниманията с рутинни дела изискващи монотонни движения ще имат стабилизиращ ефект върху психиката ни. Така ще можете да чуете и вътрешният си глас. Ако доловите неговия тайнствен шепот и се вслушате в него, той ще ви подскаже правилните отговори на всички вълнуващи ви въпроси.

Неделя е отличен ден за покупки за бита-мебели, битова техника, посуда, топли дрехи и завивки, които ще ни помогнат да се чувстваме по комфортно в студените месеци. Това е и по-продуктивния от двата дни, който смело можем да използваме за планирането на важни срещи и решаването на практични въпроси изискващи търпение и педантизъм.

Здраве, хранене и красота
Мнозина ще бъдат ангажирани със здравословните си проблеми и ще потърсят помощ от лекари и лечители. Следва да имате едно на ум обаче, че диагностиката на заболяванията в момента е твърде трудна и може да ви подведе със заблуждаващи резултати. Повечето заболявания сега са провокирани от влошения емоционален фон, отслабения имунитет и отключенитe депресивни състояния. Затова ако действително искате да се погрижите за здравето на тялото си, погрижете се първо за душата си.Не допускайте песимизма и унинието да се настанят трайно в нея.

Периодът е благоприятен за всякакви пречистващи процедури-най-вече на кръвта. Те ще ви гарантират сияйна кожа и здрава коса, както и намаляване на риска от натрупване на излишни килограми, появата на отоци и целулит. Благоприятен е и за билколечение и фитотерапии. Кожата се нуждае от подхранване с богати кремове и маски.