Веселин Вучков: Последващото разследване за изчезналото тефтерче не се ръководи от МВР

Депутатите изслушват вътрешния министър по случая

За добро или за лошо МВР не може да даде отговор на най-големите въпроси по този случай, който представлява изключителен обществен интерес. Това заяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков при изслушването му в пленарна зала във връзка изчезналото тефтерче на Филип Златанов, предаде „Фокус” .

„Информацията, която има в МВР е хронологията от началото на седмицата и това, което се е случило като заявление за извършено посегателство в 6 РПУ”, заяви Вучков.
Министърът посочи, че експертизата е назначена, а последващото разследване не се ръководи от МВР. Вучков обясни, че Стефан Бенчев, от чиято кола се твърди, че е изчезнало тефтерчето на Златанов, не е служител на вътрешно министерство. „Когато разбрах първото нещо, което исках да изясня, е дали е служител на МВР”, обясни вътрешния министър.

Народното събрание изслушва вътрешния министър Веселин Вучков за изчезналото тефтерче на Филип Златанов. Предложението беше направено от Десислав Чуколов и група народни представители от „Атака”. От партията поискаха освен Вучков, да бъде изслушан и главния прокурор Сотир Цацаров. Председателят на парламента Цецка Цачева посочи, че Цацаров не може да бъде изслушан и предложи да бъде изслушан само вътрешният министър. Предложението за изслушване на министъра на вътрешните работи бе прието с 94 гласа „за”, 81 „против” и 11 „въздържали се”.