НС продължава работата си с промени във временните комисии

Възможно е в пленарната зала да бъдат внесени, за първо четене, промени в Закона за устройство на територията

На днешното заседание на парламента се очаква депутатите да продължат работата си с промени във временните комисии. Възможно е в пленарната зала да бъдат внесени, за първо четене, промени в Закона за устройство на територията. По време на парламентарния контрол, на депутатски въпроси ще отговарят четирима министри.

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков ще отговаря на седем депутатски въпроси. Той ще трябва да обясни за обявените за откраднати веществени доказателства по делото срещу бившия председател на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов. Министър Вучков трябва да даде разяснение за акцията на германските активисти на българската граница, както и да даде отговор относно решението на министерството на вътрешните работи за създаване на център за настаняване на нелегални имигранти или арест в град Русе.

На въпроси ще отговарят и министърът на отбраната Николай Ненчев и външният министър Даниел Митов. Депутатите ще подложат на контрол и транспортния министър Ивайло Московски, който трябва да даде яснота на размера на таксите за преминаване на леки автомобили през "Дунав мост 2".

Преди контрола е възможно депутатите да внесат за първо гласуване в пленарната зала на промените в Закона за устройство на територията, които са технически и са свързани със закриването на министерството на инвестиционното проектиране и вливането му в министерството на регионалното развитие и благоустройството.