Победителите от детския филмов фестивал „Арлекин” посетиха Брюксел

Финалистите бяха поканени от евродепутата Ева Паунова

По покана на българския евродепутат от Групата на ЕНП (ГЕРБ) Ева Паунова, победителите от детския фестивал за филмово изкуство „Арлекин" посетиха вчера европейската столица.
Шестимата победители имаха възможност да се запознаят с дейността на евродепутатите и с функциите и работата на Европейския парламент.

По време на посещението си те проведоха интервюта с Ева Паунова, евродепутата от ГЕРБ Емил Радев, както и италианския им колега Брандо Бенифей. Интервютата са част от филмов проект на тема младежки политики.

„Впечатлена съм от креативността и находчивостта на младежите. Те са вече лидери, предприемчиви и активни граждани на обединена Европа. Филмите, които създават, дават надежда за българското изкуство, а технологичните им способности да създават иновативни приложения за мобилни устройства вече успешно работят и са положителен пример за предприемачество за всеки европейски младеж", заяви българският евродепутат.

Ева Паунова пожела на победителите във фестивала активно и успешно да продължават да развиват своя талант и потенциал. „Надявам се, че срещите и впечатленията в Брюксел и Европейския парламент ще послужат за вдъхновение за нови проекти и идеи. Сигурна съм, че тепърва предстои да чуваме за постиженията на младежите на международно ниво“, добави тя.

И шестимата победители от фестивала са от Варна и в Брюксел имаха възможност да се включат в конференцията „Активна младеж чрез социални иновации", на която г-жа Паунова бе говорител. Събитието, организирано от евродепутата Емил Радев, е част от инициативите в подкрепа на кандидатурата на град Варна за Европейска младежка столица 2017 г.