Искаш да откажеш цигарите? Ето как, лесно е!

Хранителната добавка, получена от рибено масло може да помогне

Ежедневният прием на Омега 3 мастна киселина помага при никотиновата зависимост, като също така се справя и с проблеми с кръвното, стреса и депресията.

Хранителната добавка, получена от рибено масло може да помогне на пушачите да се освободят от вредния навик, твърдят учени в ново изследване.
Приемането ежедневно на по една капсула помага за намаляване на тютюнопушенето с 11 процента за един месец, съобщава Мирър.
Израелският специалист по пристрастяванията д-р Шарон Шенкар заяви, че веществата и препаратите, изплозвани към настоящия момент, които трябва да помогнат на хората, които искат да се откажат от вредния навик не са много ефективни и предизвикват нежелани ефекти, а справянето с тези ефекти все еоще е трудно, дори невъзможно.
"Омега-3 е евтина и достъпна хранителна добавка, с почти накви странични ефекти, а намалява тютюнопушенето значително и сигурно".
От друго проучване става ясно, че Омега-3 може да помогне и на хората, които страдат от високо кръвно налягане, стрес и депресия, които са следствие от отказа да се пушат цигари.
Недостигът на Омега-3 може да увреди структурата на нервните клетки и да прекъсне комуникацията между местата в мозъка, които отговарят за чувството за удоволствие и удовлетворение.
"Налягането и стреса, на свой ред, са свързани пряко с желанието за пушене", каза още д-р Шенкар.
"Известно е също така, че нивата на стреса и напрежението се покачват при хората, които отказват цигарите".
Изследването е публикувано в списание Psychopharmacology.