Бандит нападна съпругата на шефа на БЧК

Апашът е задигнал джипа й

Маскиран бандит нападна пред дома ѝ съпругата на шефа на БЧК Христо Григоров - проф. д-р Елисавета Наумова, и ѝ открадна колата. За инцидента съобщи Григоров в отворено писмо до медииите.

Наглият грабеж станал във вторник към 19 ч, когато Наумова се прибирала от работа. Жената спряла джипа си BMW X3 пред дома си в столичния кв. Горна баня, за да отвори гаража. Налетял ѝ маскиран младеж с качулка, дръпнал я, бутнал я на земята и потеглил, разказа Григоров. При падането д-р Наумова ударила главата си, има цицина и охлузвания. “Тя е силен характер. Травмите и шокът ще минат, но няма да мине обидата”, каза Григоров.

Джипът е купен преди 2 г. и според шефа на БЧК е “сравнително скъп”, но бил очукан от градушката това лято и все още не бил поправен.

Съпрузите са подали жалба в полицията, съобщили са за грабежа и на застрахователите.

“Не е толкова важна колата, а чувството на безнаказаност у тези хора и какво ги подтиква да отидат на такива варианти”, смята Григоров. “Жена ми работи и помага на хората. Това, което получихме, е от “благодарност”. То обаче не може да убие желанието ни да продължаваме да работим за хората”, заключи шефът на БЧК.

Д-р Наумова е шеф на клиниката по имунология в Александровска болница. Потресени сме от вандалското насилие върху колегата проф. д-р Елисавета Наумова, водещ специалист по имунология и трансплантология в България и Европа, пише в протестна декларация на Александровска болница.