Лекар получи инфаркт в ефир (видео)

Докторът разяснявал на зрителите проблемите на плоскостъпието, когато внезапно получил сърдечна недостатъчност

Турски лекар получи инфаркт пред погледите на милиони телевизионни зрители по време на популярно медицинско шоу по местна телевизия, предаде bTV. 

Доктор Югюр Йензел - професор по ортопедия, разяснявал на зрителите проблемите на плоскостъпието, когато внезапно получил сърдечна недостатъчност. 

50-годишният лекар гостува на предаването "Здравословен живот" на телевизия, базирана в Истанбул. 

Зрителите виждат как докторът изпитва болка - при внезапното болезнено свиване на гръдния кош той дори подскача от дивана в студиото. На въпроса на водещата "Добре ли се чувствате, професоре?", той отговаря, държейки се за гърдите "Очевидно става нещо с моя пейсмейкър". Веднага след това обаче той отново е обект на сърдечна атака.

Водещата запазва спокойствие и пита лекаря как се чувства, предлага му чаша вода, но след като пред очите й той преживява два пристъпа, тя предлага предаването на спре и да бъдат пуснати реклами.

"Добре, нека направим пауза. Време е да се погрижим за нашия доктор, ред е на рекламите" - с тези думи опитната водеща прекъсва предаването и излиза майсторски от напрегнатата ситуация в ефир.

След третата сърдечна атака, вече извън ефир, докторът е закаран в болница и вече е в стабилно състояние.