Пловдив е готов да посрещне зимата

Мисия Пловдив

12-11-2014, 15:43

Снимка:

Plovdiv.utre

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

От следващия понеделник започват зимните дежурства

Пловдив е готов да посрещне зимата, заяви зам.– кметът Александър Държиков при днешния  преглед на на техниката за зимното почистване на града.

ОП „Чистота” и комуналната фирма КМД  разполагат с 93 снегорина, 32 разпръсквачи и 8 челни товарача, а 464 служители ще почистват ръчно пловдивските улици при  поледици и снеговалеж, обясни директорът на ОП „Чистота” Иван Стоянов. По думите му, освен ръчно, спирките, подлезите и тротоарите ще се обработват със закупените 7 малки снегорина, както и с осемте многофункционални машини, доставени от Дания, Швейцария и Швеция. Предвидени са близо 4700 тона сол за булевардите и улиците в града, а по пешеходните зони, подлезите и спирките ще бъдат хвърлени около  93 тона калциев дихлорид и 13 тона айсмел, каза още той. Зимното дежурство започва на 16 ноември.

С доброто състояние на техниката и осигурените противообледенителни материали сме готови да осигурим нормална обстановка в града дори и при тежки зимни условия, коментира заместник-кметът инж. Александър Държиков.