Рибарско градче за Никулден до Часовника

Екипът на остров „Св. Анастасия” ще изненада бургазлии с рибни деликатеси и чай

Рибарско градче ще изникне в центъра на Бургас за Никулден. В градинката до Часовника ще бъде разположена рибарска хижа и далян. Там всеки ще може да се запознае с риболова и поминъка на морските хора.
Изложба от котви е другата изненада, която подготвя общината. През целият ден на 6-ти декември аниматори ще развличат и веселят бургазлии.
И тази година ще бъде спазена традицията по раздаването на рибена чорба. Курбанът за здраве ще се раздава в центъра и на още няколко места в комплексите.

Екипът на остров "Света Анастасия" пък ще изненада купонджиите с вкусни рибни деликатеси и билков чай от островната лекарна. 
Тричасов концерт ще весели бургазлии на празника на града - 6 декември. Той ще е на обновения площад „Тройката“, където ще бъдат и част от празничните прояви през деня. Бургазлии ще видят на сцената Георги Христов и Дийп Зоун Проджект. След тях идва ред на певците от Бургаската опера, група „Вакали“ и ансамбъл „Странджа“. Милица Гладнишка и Красимир Радков ще влязат в ролята на водещи и ще се грижат за доброто настроение на бургазлии. През деня фолклорен концерт ще има и в комплекс Меден Рудник до храм „св. Николай Чудотворец“.
Няколко изложби са предвидени в празничната никулденска програма - едната ще е в Историческия музей, където ще бъде представена историята на Бургас през вековете. Културен център „Морско казино“ ще се превърне в своеобразен аквариум, там ще могат да бъдат разгледани различни видове живи риби.